Latvijas studenti dosies protesta gājienā

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Šodien studenti no visas Latvijas piedalīsies protesta gājienā Rīgā, uzstājot uz adekvātu finansējumu augstākajai izglītībai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidente Maira Belova, gājienā plānots pulcēt aptuveni 1000 studējošos no Rīgas, Rēzeknes, Jelgavas, Ventspils un citām Latvijas vietām.

Studenti plkst.8 sāks pulcēties Strēlnieku laukumā, lai jau plkst.9 dotos gājienā līdz Saeimai. Aptuveni plkst.11 studējošie dosies līdz Finanšu ministrijai, savukārt akcijas noslēgums plānots pie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM).

Belova pastāstīja, ka gājienā varētu piedalīties arī vairāku augstskolu rektori. Tāpat daudzās augstskolās šodien tiks attaisnota pirmo lekciju kavēšana, ja studējošais būs piedalījies protesta gājienā.

Kā ziņots, LSA protesta akciju un gājienu rīko, lai nepieļautu lēmumu par papildu finansējuma nepiešķiršanu augstākajai izglītībai un valsts finansēto studiju vietu samazinājumu.

LSA atgādina, ka iestājas par to, lai Latvijā būtu pieejama un kvalitatīva augstākā izglītība.

IZM un LSA prasībā vidēja termiņa budžetā 2018. un 2019.gadam iekļaut plānoto finansējuma pieaugumu augstākajai izglītībai ir vienotas, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais