Veidos Latgali veltītu sudraba monētu

© f64

Latvijas Banka izsludinājusi konkursu par Latgalei veltītas sudraba kolekcijas monētas izgatavošanu un piegādi.

Latgalei veltītās sudraba kolekcijas monētas plānotā tirāža ir 3000 eksemplāru, liecina Latvijas Bankas publicētā informācija.

Monēta plānota kvadrāta formā ar triju krāsu uzdruku monētas aversā. Monētas nominālvērtība - pieci eiro.

LETA jau ziņoja, ka šo monētu iecerēts izlaist 2017.gadā, un tā būs veltīta Latgales latviešu kongresam. Nākamgad apritēs 100 gadi, kopš 1917.gada pavasarī Rēzeknē notika demokrātiski ievēlēto Latgales latviešu pārstāvju sanāksme, kurā tika nolemts, ka Latgales, Vidzemes un Kurzemes latvieši ir viena tauta un Latgalei jāapvienojas ar pārējiem topošās Latvijas valsts novadiem vienā zemē.

Šīs kolekcijas monētas dizainu veido tēlnieks Ivars Drulle. Viņš iepriekš jau veidojis dizainu divām Latvijas Bankas kolekcijas monētām - Ainažu jūrskolai veltītajai un vienu pusi monētai "Rīgas pilij 500".

Gan 2014., gan 2015.gadā Latvijas Banka izdeva sešas kolekcijas monētas. Šogad izlaistas trīs kolekcijas monētas, bet plānotas vēl četras, tai skaitā pirmā Latvijas 100 gadu jubilejai veltītā zelta kolekcijas monēta "Zelta saktas. Ripsakta".

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais