Komunikāciju projektiem Latvija ik gadu varēs saņemt 200 000 eiro Eiropas naudas

Šodien Rīgā parakstīts vadības partnerības deleģēšanas līgums starp Eiropas Komisiju un Latvijas Ārlietu ministriju, kas ļaus realizēt ar Eiropas Savienību (ES) saistītus komunikācijas projektus, ik gadu šim mērķim saņemot līdz 200 000 eiro (140 000 latu) no Eiropas Komisijas (EK) budžeta.

Līgumu parakstīja EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Ivars Pundurs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Par vadības partnerību dēvētās EK, Eiropas Parlamenta un dalībvalsts sadarbības formas mērķis ir veicināt iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu ES komunikācijas politiku, ko īsteno pati dalībvalsts.

Deleģēšanas līguma neatņemama sastāvdaļa ir vadības partnerības komunikāciju plāns, kas 2010.gadā paredz projektu īstenošanu sabiedrības līdzdalības un informēšanas jomās, kā arī publiskas aktivitātes saistībā ar Eiropas nedēļu un Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību.

Par aktivitāšu plānu vienojušās visas iesaistītās puses - Latvija, EK un Eiropas Parlaments.

Pašlaik vadības partnerības sadarbības formu izmanto vairums ES dalībvalstu, piemēram, Vācija, Austrija, Portugāle, Slovēnija, tādējādi īstenojot daudzveidīgas aktivitātes iedzīvotāju informēšanai par ES jautājumiem.

EK vadības partnerības aktivitātes finansē 100% apmērā, Latvijas puse ir atbildīga par administratīvās kapacitātes nodrošināšanu komunikācijas aktivitāšu ieviešanai. Par starpniekinstitūciju vadības partnerības īstenošanā noteikta Ārlietu ministrija.

Kā ziņots, no šā gada 1.janvāra Ārlietu ministrija ir pārņēmusi no Valsts kancelejas iedzīvotāju informēšanas par ES jautājumiem koordinēšanas funkciju.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais