Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Šovakar Latvijā notiek Leģendu nakts

© publicitātes

​29. oktobrī visā Latvijā jau piekto reizi vairāk nekā 30 pilīs un muižās notiks Leģendu nakts

Šovakar plkst.20 Ventspils Livonijas ordeņa pilī notiks Leģendu nakts pasākums - akustiskās mūzikas koncerts, aģentūru LETA informēja Ventspils muzeja Projektu nodaļas vadītāja Ieva Rupenheite.

"Leģendu naktī, kas Latvijā nereti apvienojas ar Visu svēto nakti, ir patīkami drošībā un siltumā klausīties leģendas par baisiem notikumiem vai, vēl labāk, ieklausīties leģendāros skaņdarbos un jaunās, skaistās balsīs, kas tos izdzied. Piemēram, ārijās no "Dona Žuana" vai "Seviljas bārddziņa"," pastāstīja Rupenheite.

Tikmēr Lūznavas muižā pirmajos Cimboļu mūzikas svētkos tiks atklāti stāsti un leģendas par savdabīgo instrumentu - cimboli, kurš Latvijā vislabāk saglabājies tieši Latgalē.

Šogad pirmo reizi Leģendu nakts norisināsies arī Padures muižā Kuldīgas novadā. Apmeklētājus Padures muižā 29. oktobrī gaidīs no plkst.19 līdz pusnaktij, lai iepazīstinātu ar leģendām par kādreizējā muižas īpašnieka skotu tirgotāja Čārlza Balfūra ceļojumu piezīmēm. Viņa atmiņas no ceļojuma uz Brazīliju iezīmēs priekšnesums "Capoeira: cīņas un dejas māksla, mūzika un filozofija" Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra "Capoeiras" grupas izpildījumā. Savukārt Balfūra atmiņās par Persiju palīdzēs gremdēties turku gleznošanas tehnikas ebru jeb gleznošanas uz ūdens meistarklase turku mākslinieka Tahsina Ozera vadībā visa vakara garumā.

Muižas ēdamistabā varēs apskatīt Ivetas Brences stikla mākslu. Vakara gaitā būs iespējams izsolē iegādāties gleznas par sentimentālām tēmām vai arī nopirkt īpašos Padures muižas svečturus. Ēnu teātris izvedīs cauri Padures muižas dzīves notikumiem gadsimtu garumā. Tiks piedāvātas arī ekskursijas pa muižu saimnieka Jāņa Lazdāna vadībā. Par muzikālo gaisotni pasākumā gadās džeza mūziķis Toms Mikāls. Sasildīties palīdzēs silta tēja, būs iespēja arī pagaršot ogu vīnus vai bufetē pacienāties ar gardumiem. Pasākuma rīkotāji sola arī dažādus pārsteigumus. Ieeja pasākumā ir par ziedojumiem muižas atjaunošanai.