Liela interese par bezmaksas konsultācijām pie advokātiem

Latvijas zvērināti advokāti vakar, Advokatūras dienas priekšvakarā, saņēmuši neskaitāmus iedzīvotāju lūgumus sniegt bezmaksas konsultācijas.

Kā pastāstīja Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) vecākā konsultante Elīna Kaminska, precīzs sniegto konsultāciju skaits gan vēl nav apzināts, bet iedzīvotāju interese bijusi ļoti liela. Telefons ZAP birojā zvanījis visu dienu.

"Kolēģi visu dienu ir konsultējuši, arī e-pastā ir atbildējuši un pierakstījuši uz citām dienām cilvēkus, [..] ka pilnīgi nevarēja ar visiem tikt galā, tādēļ es saprotu, ka tiešām tādā ziņā ir izdevies un ka atsaucība ir bijusi liela, un es domāju, ka mēs noteikti šo tradīciju centīsimies turpināt," sacīja Kaminska.

Advokāti snieguši konsultācijas gan civiltiesībās kopumā, gan specializēti ģimenes tiesībās, mantojuma tiesībās, saistību tiesībās, lietu tiesībās, dažāda veida īpašuma tiesībās, būvniecības tiesībās, dzīvokļu tiesībās, īres un nomas tiesībās, namīpašuma apsaimniekošanā, darba tiesībās, komerctiesībās, apdrošināšanas tiesībās, kā arī maksātnespējas procesā. Tāpat sniegtas konsultācijas krimināltiesībās.

Tieši uz ZAP biroju vairāk zvanījuši gados vecāki cilvēki, no kuriem daudzi interesējušies par dzīvokļu tiesībām, pastāstīja Kaminska.

Kā ziņots, vakar Advokatūras dienas ieskaņā vairāk nekā 20 advokātu biroji, individuāli praktizējoši advokāti un viņu palīgi Rīgā un daudzās citās Latvijas pilsētās sniedza bezmaksas juridiskās konsultācijas, uz kurām varēja pieteikties ikviens interesents.

Savukārt šodien, aizsākot jaunu tradīciju, pirmo reizi Latvijā tiek atzīmēta Advokatūras diena.

Par Advokatūras dienas atzīmēšanu advokāti vienojās 2009.gada 28.augusta kopsapulcē. Advokatūras dienas datuma izvēle ir saistīta ar Latvijas Advokatūras dibināšanas un formēšanās sākumu Latvijas brīvvalstī. Proti, 1921.gada 19.martā tika sasaukta un atklāta pirmā zvērinātu advokātu kopsapulce, kurā ievēlēja ZAP un pirmo tās priekšsēdētāju Gustavu Zemgalu, kurš 1927.gadā tika ievēlēts par Valsts prezidentu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.