KP piemērojusi bargu sodu vienas uzņēmumu grupas diviem būvmateriālu izplatītājiem

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Konkurences padome (KP) piemērojusi 1,6 miljonu eiro naudas sodu vienas uzņēmumu grupas diviem būvmateriālu izplatītājiem, aģentūru LETA informēja KP.

Pagaidām KP neatklāj sodītos uzņēmumus, bet to nosaukumi tiks publiskoti šodien gaidāmajā preses konferencē, kas notiks plkst.10 KP telpās, Brīvības ielā 55, Rīgā.

Preses konferencē KP informēs par iestādes pieņemto lēmumu, ar kuru konstatēts vienas uzņēmumu grupas divu būvmateriālu izplatītāju dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizlieguma pārkāpums.

Lietas izpētes laikā KP konstatēja, ka abi uzņēmumi vismaz no 2009.gada līdz 2014.gadam saviem klientiem - lielākajiem būvmateriālu mazumtirgotājiem - piemērojuši lojalitāti veicinošu atlaižu sistēmu, kas ierobežoja mazumtirgotāju iespējas izvēlēties citus piegādātājus un kavēja pārkāpumā sodīto uzņēmumu konkurentu ienākšanu tirgū.

Par šādas lojalitāti veicinošas atlaižu piemērošanas prakses īstenošanu dominējošā stāvoklī esošajiem uzņēmumiem piemērots naudas sods kopumā 1,6 miljonu eiro apmērā.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais