Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Riekstiņš domīgs [papildināts]

© f64

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) komentārus par spekulācijām ap iespēju, ka viņš varētu palikt amatā, nevis sekot TP, kas pamet valdību, sniegs ne agrāk kā pirmdien atgriežoties Rīgā. "Svarīgi lēmumi tikuši pieņemti, kamēr nebiju Rīgā. Tāpēc neuzskatu, ka man pieejama pilna aina," īsziņā Neatkarīgajai raksta Riekstiņš.

Neatkarīgajai subjektīvi radās iespaids, ka ārlietu ministrs šobrīd vēl atrodas pārdomu procesā un nav gatavs sniegt viennozīmīgu atbildi. Vairāku Eiropas valstu ārlietu ministriem Riekstiņam, kurš līdz pirmdienai atrodas atvaļinājumā ārzemēs, nācies telefonsarunās skaidrot politisko situāciju Latvijā. "Tas, ka stabilitātes valstī pietrūkst, ir skaidrs," Neatkarīgajai atzīst ārlietu ministrs.

Tikmēr viņa partijas biedri, kuri Rīgā klīstošo baumu atmosfērā piektdien centās sazināties ar Riekstiņu, pēcpusdienā Neatkarīgajai pauda pārliecību, ka ārlietu ministrs pirmdien iesniegs demisijas rakstu un kopā ar TP aizies opozīcijā. To Neatkarīgajai ar pārliecību piektdienas pēcpusdienā teica TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece, apstiprinādama, ka partijas līderis Andris Šķēle ap pusdienas laiku piektdien ir sazinājies ar atvaļinājumā ārvalstīs esošo Riekstiņu.

Baumas, ka Riekstiņš varētu palikt amatā un pamest TP pastiprinājās šorīt, kad par šādu lēmumu paziņoja kultūras ministrs Ints Dālderis. Neatkarīgajai zināms, ka Šķēle mēģinājis Riekstiņu sazvanīt jau rīta pusē, kas nebija izdevies. Tas kopā ar Dāldera precedentu TP bija radījis satraukumu.

"Mums nevienam nav nekādu šaubu par viņa attieksmi pret esošo situāciju. Māris Riekstiņš ir politiski ļoti pieredzējis un, lai gan viņam ir bijušas grūtas situācijas ar izvirzīšanu dažādiem augstiem amatiem, viņš zina, ka vienmēr ir bijis partijā ļoti novērtēts un cienīts," Neatkarīgajai uzsvēra Muižniece. Viņa nepiekrīt, ka politikas kuluāros jau kopš trešdienas klīstošajām baumām, ka Riekstiņš varētu neparakstīt demisijas rakstu, ir saistība ar ministra un TP attiecībām. "Baumas radās no Jaunā laika vēlmes. Katra partija kārotu sev tādu ārlietu profesionāli," skaidroja politiķe. Ja no Dāldera, kuram ir "maza politiskā pieredze, bet lielas ambīcijas ieņemt ministra amatu", šādu gājienu varēja sagaidīt, tad Riekstiņš esot citas raudzes TP politiķis.