Aicina ziedot, lai trūcīgajām ģimenēm varētu sagādātu Lieldienu svētku brokastis

Skolēnu biedrība "Eurika" aicina uzņēmumus un privātpersonas pirms gada uzsāktā labdarības projekta "Pabarosim bērnus!" ietvaros dot iespēju grūtībās nonākušajiem līdzcilvēkiem priecīgi sagaidīt vienus no nozīmīgākajiem latviešu gadskārtu svētkiem - Lieldienas.

Gada laikā kopā ar domubiedriem un atbalstītājiem ar pārtikas paciņām esam nodrošinājuši vairākus simtus ģimeņu visā Latvijā. Tās nav tikai ģimenes ar bērniem, kuru vecāki šībrīža ekonomiskās situācijas rezultātā ir palikuši bez darba un iztikas līdzekļiem, bet arī vientuļie cilvēki, kuriem pēc obligāto maksājumu veikšanas nepaliek naudas ēdienam.

Pateicoties komercsabiedrībām "Hanzas Maiznīca" un "Laima", kā arī atsaucīgu cilvēku šī gada februārī saziedotajiem 370 latiem, kādu brīdi par izsalkumu ļāvām nedomāt 60 ģimenēm un pasmaidīt 221 bērnam.

Par trūcīgajām ģimenēm mēs uzzinām Latvijas novadu Sociālajos dienestos, kā arī no vietējiem cilvēkiem pašvaldībās. Par saziedotajiem līdzekļiem iegādājamies pārtiku un ar savu transportu to izvadājam.

Saskaņā ar tradīcijām Lieldienu īpašie ēdieni ir apaļi, sauli simbolizējoši: vārītas olas, zirņi, plāceņi. Ēdieni galvenokārt ir no labības produktiem un piena, tāpēc Lieldienu palīdzības grozu plānojam pildīt ar putraimiem, griķiem, makaroniem, kartupeļiem, maizes klaipiņiem, pienu un kādiem saldiem kārumiem.