Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Zatlers iebildis pret Circeni kā veselības ministri

© f64

Neoficiāla informācija liecina, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš pēc profesijas ir ārsts, trešdien premjeram Valdim Dombrovskim paudis savu viedokli par iespējamiem veselības ministra kandidātiem. Prezidenta attieksme pret Jaunā laika Saeimas deputāti Ingrīdu Circeni kā iespējamu veselības ministra amata kandidāti nav bijusi labvēlīga.

Oficiālu apstiprinājumu šai informācijai Neatkarīgā neieguva. Informēti avoti nenoliedz, ka prezidentam kā ārstam šajā jautājumā „ir savs viedoklis”. Tomēr tiek uzsvērts, ka nākamo ministru izraudzīšanās ir premjera atbildība un Rīgas pils tajā neiejaucas. Jāatzīst, ka neviennozīmīga attieksme pret I. Circenes virzīšanu veselības ministra amatam ir arī pašā Jaunajā laikā, par ko tiek runāts neoficiāli. Veselības ministra amats atbrīvojās, jo trešdien TP paziņoja par savu ministru atsaukšanu no Valda Dombrovska (JL) valdības, līdz ar to amats jāpamet Baibai Rozentālei.

Jāatgādina, ka savu lomu V. Zatlers nospēlēja arī Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības veidošanā. 2007. gada decembrī informēti avoti stāstīja, ka prezidents iebildis pret iepriekšējās valdības veselības ministra Vineta Veldres (TP) palikšanu amatā. Tas izraisīja tālejošu rokāžu ķēdi TP ministru kandidātu izvēlē. TP tādēļ V. Veldri iesākumā gribēja aizrotēt uz finanšu ministra amatu, bet pēdējā brīdī konsultācijās ar I. Godmani tika izlemts, ka V. Veldrem vieta atradīsies Aizsardzības ministrijā, bet līdzšinējais aizsardzības ministrs Atis Slakteris kļūs par finanšu ministru.