Tuberkulozes slimnīcā šogad darbinieku pabalstiem iztērēti 1630 lati

Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras (TPSVA) un slimnīcas arodorganizācijas koplīgumā pastāv vienošanās par divu veidu pabalstu izmaksu, un saskaņā ar līgumu šogad pabalstos izmaksāti 1630 lati, nra.lv pastāstīja slimnīcā.

Koplīgumā noteikt, ka pabalsts 50 latu apmērā tiek izmaksāts laulāto un pirmās pakāpes radinieku miršanas gadījumā, bet darbinieku apaļās jubilejās - 30, 40, 50, 60, 70 un turpmāk pēc pieciem gadiem – tiek izmaksāts pabalsts 20 latu apmērā. 2009. gadā līdz 1. septembrim šo sociālo garantiju izpildei pabalsti izmaksāti 64 cilvēkiem, iztērējot 1630 latus. Pārējie pabalsti, kas minēti Veselības ministrijas mājaslapā publicētajā informācijā, tiek izmaksāti no TPSVA arodorganizācijas budžeta, netērējot valsts budžeta līdzekļus, norāda TPSVA speciāliste Inese Skrastiņa.

Atkārtoti izvērtējot Valsts kontroles atzinumu, TPSVA administrācija kopā ar arodorganizāciju jau 2009. gada sākumā ir vienojušās par vairāku pabalstu veidu atcelšanu un esošo pabalstu apjoma samazināšanu, ņemot vērā pašreizējo sociāli ekonomisko situāciju valstī.

Veselības ministrija trešdien paziņoja, ka TPSVA reorganizācijas procesā atklāti pārkāpumi – koplīgumā joprojām paredzēti dažādi pabalsti darbiniekiem, kurus krīzes laikā vairs nedrīkstētu maksāt.

Svarīgākais