Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Valainis: IZM trūkst stratēģiskā redzējuma par reformām skolu tīklā

© f64

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) trūkst stratēģiskā redzējuma par skolu tīkla reformām, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis.

LLPA uzskata, ka skolu tīkls ir jāreformē un tam ir jābūt ilgtspējīgām. Vienlaikus asociācija neatbalsta pieeju, kāda šobrīd tiek īstenota ceļā uz šo reformu. Proti, tā uzskata, ka trūkst pašas nozares ministrijas stratēģiskā redzējuma par skolu tīkla attīstību, tai būtu jāsagatavo informatīvs ziņojums par šo jautājumu un jārīko diskusijas, kopīgi ar partneriem vienojoties par tālāko rīcību.

Valainis atzīmēja, ka nereti rodas situācija, kad LLPA tiek lūgts viedoklis par kādu ieceri, bet vienlaikus publiskajā telpā jau parādās attiecīgi likumprojekti.

LLPA izpilddirektors arī uzsvēra, ka nevar vienkārši nākt klajā ar ierosinājumu, piemēram, slēgt visā valsti 80 skolas, bet ir nepieciešams katru gadījumu vērtēt individuāli. Jāstrādā arī kopā ar Satiksmes ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, domājot par iespējām nokļūt uz skolām un citiem jautājumiem.

Valainis pauda, ka IZM kopumā reformām nozarē būtu jāpieiet daudz kompleksāk.