Nākamgad sāks plānot divu robežsardzes helikpoteru iegādi

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Nākamgad plānots sākt iepirkuma procedūru divu robežsardzes helikopteru iegādei, šodien Saeimas aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Divus vieglās klases viendzinēja helikopterus izmantotu valsts robežas apsargāšanai un bruņotu provokāciju uz valsts robežas novēršanai.

Komisijas atsevišķi deputāti gan interesējās, kāpēc nākamā gada budžetā nav plānoti līdzekļi modernāku tehnoloģiju iegādei, proti, bezpilota lidaparātu iepirkumam. Kozlovskis atbildēja, ka viena no nākamā gada budžeta prioritātēm ir atalgojuma reformas pabeigšana, kas esot ļoti svarīgi. Ministram, protams, neesot iebildumu pret jaunu tehnoloģiju iegādi, taču šobrīd prioritāte esot jau pieminētā atalgojuma reforma, turklāt arī konsultācijās ar Valsts robežsardzi nolemts, ka labāk iegādāties helikopterus.

Helikopteru iegādei, personāla apmācībai un uzturēšanai nākamā gada budžetā plānoti 2 960 000 eiro, bet 2019.gadā - 2 890 650 eiro.

Jau ziņots, ka iekšlietu nozares šī gada budžetu veidoja 337 032 880 eiro, savukārt 2017.gadam budžeta pieprasījums veido 380 416 318 eiro, kas ir palielinājums par 43 383 438 eiro jeb 12,87%.

Kā budžeta prioritātes iekšlietu nozarē 2017.gadā plānotas austrumu robežas stiprināšana, proti, robežjoslas ar Krieviju un Baltkrieviju ierīkošana, palielināts robežsargu skaits, speciālā ekipējuma un tehnisko novērošanas līdzekļu iegāde.

Valsts robežsardzes darbībai plānoti 58 485 590 eiro.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) 14.oktobrī nākamā gada valsts budžetu, vidēja termiņa budžeta ietvaru un 57 pavadošo likumprojektu paketi iesniedza Saeimā.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais