Bičkovičs ģenerālprokurora amata kandidātu plāno nosaukt tuvākās nedēļas laikā

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs domā, ka ģenerālprokurora amata kandidāta vārdu viņš būs gatavs nosaukt tuvākās nedēļas laikā.

To Bičkovičs norādījis vēstulē "Sabiedrībai par atklātību - Delna" ("Delna"), aģentūru LETA informēja "Delnas" padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Kā ziņots, 17.februārī "Delna" vērsās pie AT priekšsēdētāja, aicinot skaidrot, pēc kādiem kritērijiem un kad viņš izvirzīs kandidātu ģenerālprokurora amatam.

Atbildes vēstulē, ko Bičkovičs parakstījis vakar, viņš norādījis, ka ģenerālprokurora kandidāta vārdu būs gatavs nosaukt tuvākās nedēļas laikā.

Atbildot par kritērijiem, pēc kuriem Bičkovičs vadīsies kandidāta izvērtēšanā, viņš norādījis, ka ņems vērā "iespējamā kandidāta profesionalitāti, darba pieredzi, prokuratūras darba pārzināšanu, tās problēmu un to risinājumu redzējumu, spēju patstāvīgi pieņemt svarīgus lēmumus, neietekmējamību, iemaņas un pieredzi liela kolektīva vadīšanā, personiskās īpašības, perspektīvas tikt apstiprinātam amatā."

Vēstulē "Delnai" AT priekšsēdētājs piebildis, ka sabiedrībai vairāk būtu jāpievērš uzmanība tam, pēc kādiem kritērijiem par izvirzīto kandidātu tiks pieņemts gala lēmums Saeimā.

Kā ziņots, pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pilnvaru termiņš beidzas 2010.gada 11.maijā. Saskaņā ar Prokuratūras likumu, ģenerālprokuroru pēc AT priekšsēdētāja priekšlikuma amatā uz pieciem gadiem apstiprina Saeima.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.