EKSPERIMENTS: Ātro kredītu izsniedzēji bezatbildīgi mēģina pierunāt līst parādos

© F64

Ātro kredītu izsniedzēji bezatbildīgi mēģina uzspiest cilvēkiem kredītus – pie šāda secinājumi nonākusi Linda Novicka, kas intereses pēc telefoniski aprunājās ar vienu no ātro kredītu izsniedzējiem.

Linda Novicka facebook raksta: „Visur apkārt runā par to, ka ātrie kredīti ir uzbāzīgi un jāierobežo, bet līdz šim pa lielam biju saskarusies tikai ar kaitinošām reklāmām... Šodien man piezvanīja un uzplijās dāma, kura stadijās priekšā, ka strādā Credit24. Godīgi sakot palika interesanti, vai viņa ievēros to, ko paši reklāmē, ka jāaizņemas atbildīgi. Paspēlēju biki līdz un godīgi sakot biju pamatīgi šokēta.

Dāma prasīja vai man pašlaik ir kāds aktīvu kredits. Pateicu, ka ir un jāmaksā vēl 5mēn (man nav tāda kredīta!!!). Dāma uzreiz prasīja, vai es gribētu no tā tikt vaļā uzreiz. Teicu, ka būtu jau forši. Viņa uzreiz prasīja, vai es vēl kaut ko tagad gribētu pirkt, ja būtu iespēja. Joka pēc teicu, ka gribu jaunu portatīvo, bet nevaru to atļauties tagad. Viņa uzreiz teica, ka Credit24 var piedāvāt kredītu, lai es varu nopirkt portatīvo. Tad es (vai tas nebūtu jādara viņai?) atgādināju, ka man "ir" cits kredīts, kuru jau maksāju un nevaru atļauties divus maksāt. Viņa uzreiz piedāvāja, ka Credit24 var piedāvāt lielāku summu, lai varu nomaksār gan kredītu pilnā apjomā, gan nopirkt portatīvo datoru. Teicu, ka man jāpadomā. Viņa uzreiz prasīja, par ko tur jādomā, tas taču ir superīgs piedāvājums - tikt vaļā no esošā kredīta un tikt pie jauna portatīvā vienā brīdī (ne vārda par to, ka tas ir jauns kredīts). Pateicu, ka neesmu tik bezatbildīga, lai nedomājot ņemtu kredītu. Uz to meitenei bija atbilde, ka tas nav bezatbildīgi. Man tai brīdī apnika un pateicu, ka man vairs nav laiks un noliku. Nelielas pārdomas pēc šīs sarunas.... Ātro kredītu izsniedzēji bezatbildīgi mēģina uzspiest cilvēkiem kredītus. Iedomājieties - ja cilvēks saka, ka nevar atļauties kredītu vai datoru, konsultants (ja viņu vispār tā var nosaukt) mēģina pārliecināt, ka var gan... Un ko tālāk? Iedomājieties, ka tas, ko teicu būtu taisnība. Man ir kredīts, kuru maksāju un es paņēmu kredītu, lai nosegtu paņemto + iegrābties vēl lielākā, jo nu jau klāt tiek pirkts arī dators. Kur ir loģika? Starp citu.... Nevienu brīdi man nepajautāja, vai es kaut kur strādāju.”

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais