Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

TP balsotu pret Pabrika vai Štokenberga apstiprināšanu par ministriem

Tautas partija turēs solījumu nedestabilizēt politisko situāciju un speciāli necentīsies izgāzt balsojumu par jauno ministru apstiprināšanu. Tomēr TP nebalsotu ne par Arta Pabrika, ne Aigara Štokenberga apstiprināšanu, ja viņi tiktu virzīti ministru amatiem, Neatkarīgajai teica TP valdes loceklis Māris Kučinskis.

Ministru kandidātiem jānāk no partijām, kuras atrodas koalīcijā. Izvērtējamas esot arī ārpus partijām esošu profesionāļu kandidatūras.

"Tie, kas aizgājuši no mums, var necerēt iesēsties ministru krēslos. Ministriem jānāk no koalīcijas partijām, nevis no atlūzām, kas tagad pielīmējušās Vienotībai," Neatkarīgajai teica M. Kučinskis. Ja neņem vērā šo nosacījumu, TP atbalstīšot "jebkuru cienījamu, profesionālu kandidātu". To, ka kādu nākamo ministru varētu meklēt ārpus partijām no profesionāļu vides, ja neizdotos vienoties par LPP/LC iesaisti valdībā, trešdienas vakarā minēja Jaunā laika priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Saeimas kuluāros apspriesta iespēja, ka A. Pabriks varētu atgriezties ārlietu ministra krēslā un kādu amatu valdībā varētu ieņemt arī A. Štokenbergs. Bet no premjera partijas Jaunais laiks politiķiem pret šādu iespēju neoficiāli dzirdama skeptiska attieksme.

TP trešdien paziņojot par aiziešanu no Valda Dombrovska (JL) valdības, atbrīvojas pieci ministru amati. Vakanti ir tieslietu, ārlietu, veselības, kultūras un reģionālās attīstības un pašvaldību ministra amati.

A. Pabriks un A. Štokenbergs pirms 2007. gadā pameta TP un ir nodibinājuši partiju Sabiedrība citai politikai, kura iesaistījusies apvienībā Vienotība. Tajā bez SCP konsolidējušās arī Pilsoniskā savienība un Jaunais laiks. SCP Saeimā ir trīs deputāti - bez A. Pabrika un A. Štokenberga arī no TP pirms dažiem mēnešiem izslēgtais Dzintars Ābiķis.