Belēvičs nekomentē Krūmiņa teikto par palīdzības lūgšanu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs nekomentē uzņēmēja Jūlija Krūmiņa teikto, ka saistībā ar kāda akta parakstīšanu pirms būvobjekta Jūrmalā nodošanas ekspluatācijā uzņēmējs viņam būtu zvanījis.

Taujāts par šo gadījumu, bijušais ministrs pajautāja, vai tas ir saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsākto izmeklēšanu, kur iesaistīta arī Veselības inspekcija. Saņēmis apstiprinošu atbildi, viņš aģentūrai LETA norādīja: "Ziniet, man ir jau sena vienošanās ar KNAB, un es gribu stingri pie tās pieturēties. Viņi ir apņēmušies nenodarboties ar briežkopību, es esmu apņēmies nekomentēt izmeklēšanas gaitu nevienā no KNAB lietām."

Jau ziņots, ka Krūmiņš saistībā ar kāda akta parakstīšanu zvanījis bijušajam veselības ministram Guntim Belēvičam pirms būvobjekta Jūrmalā nodošanas ekspluatācijā, tā intervijā aģentūrai LETA apgalvoja pats Krūmiņš.

"Ir man tur viena lieta - nododot objektu, katrā istabā bija jābūt invalīdiem pieejamām tualetēm. Vai tad tas ir noziegums, vai par to kāds ir jāliek cietumā?" retoriski jautāja Krūmiņš, uzsverot, ka "naudu nevienam par to nebija devis". Viņš gan turpināja, norādot, ka "pierunājis par parakstu", bet arī tur nekā krimināla neesot bijis.

Krūmiņš skaidroja, ka kopumā neko par šo lietu nezina, viņš vienkārši iedomājies par to, ko izmeklētāji tajā procesā varētu meklēt. "Es toreiz piezvanīju [bijušajam veselības ministram] Guntim Belēvičam, viņš savukārt piezvanīja vēl kādam, un man to aktu parakstīja. Es nevienam neko neesmu devis," vēlreiz komentēja Krūmiņš.