Ugunsgrēkā Krustpils novadā cietuši 2 cilvēki

© f64/ Ilze Zvēra

Plkst. 20.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krustpils novada Kūku pagastu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams spēcīgs sadūmojums, ziņo VUGD.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām ar glābšanas masku palīdzību izglāba trīs cilvēkus, savukārt pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem evakuējās septiņi cilvēki, no kuriem divi bija saindējušies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēti. Plkst. 22.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības slēdzis, sadzīves mantas, mēbeles, trīs vieglās automašīnas, ēkas grīda, neapsaimniekota ēka, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Priežu ielā Ventspilī, kur 180m2 platībā dega vienstāvu dzīvojamās mājas jumts. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 00.44 un plkst. 3.53 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais