Putras diena Brīvdabas muzejā

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 9.oktobrī no plkst. 12.00 - 16.00 notiks gardas Putras dienas svinības. Putra ir leģendām apvīta un tradīcijām bagāts ēdiens, to ēduši kā lieli, tā mazi, kā karavadoņi, tā arī zemnieki.

Latvijā putru ēšanai ir senas tradīcijas un tai ir neskaitāmi nosaukumi - putra, biezenis, grūdenis, ķempe (biezaputra), pļepenīca (šķidra putra).

Putras dienas programmā:

• Vidzemes zemnieka sētā no plkst. 12.00 putras vārīšana vasaras virtuvē - slietenī. Kopā ar zemgalieti Dairu Jātnieci vārīsim rudzu miltu putru ar dažādiem aizdariem.

• Nidas zvejnieka dūmistabā no plkst. 13.00 kurzemnieces Dženetas Marinskas bukstiņputra.

• Dižgrāpja "ķirbju - mannā putra 55" ar ābolu zapti no plkst. 15.00 pie Pūnītes sadarbībā ar Priedes krogu.

• Visas dienas garumā - podu un karošu parāde, jaunā medus degustācija un sveču liešanas darbnīca Nidas dūmistabā, kā arī gardu tikko ceptu maizi varēs iegādāties Priedes krogā.

Svarīgākais