Pretrunīgo pētījumu par veselības aprūpes sistēmu Latvijā tomēr varētu apmaksāt

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Lai gan Latvijas Ārstu biedrība un Latvijas Slimnīcu biedrība ir aicinājušas neapmaksāt Pasaules Bankas pētījumu par veselības aprūpes sistēmu, veselības ministre Anda Čakša uzskata, ka pētījumu nāksies apmaksāt.

Viņa aģentūrai LETA sacīja, ka pētījums ir pretrunīgs no datu viedokļa, kas tajā analizēti. Tomēr šos datus "nav devis mistisks veidojums, bet gan ārstniecības iestādes - slimnīcas", atzīmēja Čakša un piebilda, ka "tā ir ļoti skaidra zīme par to, kādi ir mūsu dati" un cik daudz jāinvestē, lai datus padarītu caurspīdīgus, skaidrus un nolasāmus.

Tāpat viņa atzīmēja, ka nosacījums, lai saņemtu Eiropas Savienības finansējumu infrastruktūrai, bija atļaut Pasaules Bankai veikt pētījumu.

Čakša arī sacīja, ka "nav patīkami, ka kāds iebaksta acī, bet svarīgi paņemt to, kas ir labais tajā". Viņa arī uzsvēra, ka neviens ieteikums nav akmenī iekalts. Tāpat no pētījuma autoriem vēl gaidāmi papildinājumi, kā arī viņiem jau ir nosūtīti iebildumi par pētījumu.

Līdz ar to ministre gan domā, ka Latvijai Pasaules Bankas pētījumu nāksies apmaksāt.

Latvijā

Šā gada septembrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde, aizturot organizētu noziedzīgu grupu, Rīgā pārtrauca kāda striptīzkluba darbību. Tur ilgstoši bija plaucis sutenerisms. Par šo noziegumu aizdomās tiek turētas piecas personas, četrām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.