Brigmanis: ZZS nav saņēmusi informāciju no KNAB par nelikumīgu ziedojumu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagaidām nav informējis Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) par kādu nelikumīgi saņemtu ziedojumu, šodien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Ja KNAB paziņos, ka konkrēti ziedojumi ir bijuši nelikumīgi, tad "nav šaubu", ka politiskais spēks tos atskaitīs atpakaļ, norādīja ZZS frakcijas vadītājs.

Viņš gan pauda, ka ļoti bieži tiek saņemtas vēstules, ka KNAB informē par kādu ziedojumu padziļinātu pārbaudi. Iepriekš ir bijušas arī situācijas, kad tiesībsargājošā iestāde informējusi par neatbilstoša ziedojuma saņemšanu, - tādā gadījumā tāds ziedojums atskaitīts atpakaļ.

Kā ziņots, KNAB Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, aģentūru LETA informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs.

Arī ar partiju "No sirds Latvijai!" (NSL) agrāk saistītajam Jorenam Raitumam ir aizdomās turētā statuss un piemēroti līdzīgi drošības līdzekļa nosacījumi kā Truksnim, aģentūrai LETA pastāstīja Raituma advokāts Pāvels Rebenoks.

Savukārt uzņēmējam, miljonāram Jūlijam Krūmiņam ir piemērots aizdomās turētā statuss divos kriminālprocesos.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

Jau vēstīts, ka Krūmiņš tiek turēts aizdomās par NSL nelikumīgu finansēšanu 2014.gadā un ZZS nelikumīgu finansēšanu 2016.gada martā un aprīlī vairāk nekā 40 000 eiro apmērā, raksta "Neatkarīgā".