ZZS pagaidām neplāno izslēgt Truksni no partijas

© Logo

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pagaidām neplāno rosināt kriminālprocesā aizdomās turētā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa izslēgšanu no ZZS veidojošās Latvijas Zaļās partijas (LZP).

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze aģentūrai LETA sacīja, ka pašlaik vēl nav zināmi daudzi fakti, tāpēc jāsagaida rezultāti un tad var spriest par šo jautājumu. Viņš arī pauda, ka cilvēkus mēdz aizturēt, bet tad atbrīvo bez apsūdzībām.

Līdzīgi Krauze atbildēja arī uz jautājumu, vai nav plānots aicināt Truksni atkāpties no domes priekšsēdētāja amata.

Savukārt LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars pauda, ka vispirms šo situāciju vajadzētu apspriest ar pašu Truksni, bet pagaidām ar viņu nav izdevies aprunāties.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Jūrmalas mēram Truksnim piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, aģentūru LETA informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas, tostarp uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un savulaik ar partiju "No sirds Latvijai!" saistītais Jorens Raitums.

Krūmiņš tiek turēts aizdomās par NSL nelikumīgu finansēšanu 2014.gadā un ZZS nelikumīgu finansēšanu 2016.gada martā un aprīlī vairāk nekā 40 000 eiro apmērā, rakstīja "Neatkarīgā".

Svarīgākais