Iedzīvotāji neapmierināti ar Šadurska iniciatīvu par nelojāliem skolotājiem

© facebook.com/ Nils Ušakovs

Vairāki Latvijas iedzīvotāji savos sociālo mediju portālos pauduši neapmierinātību ar Šadurska iniciatīvu, kas ļautu nekavējoties no darba atlaist nelojālus skolotājus.

Šavu viedokli un amizantu fotoattēlu ir publicējis arī Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Viņš savā facebook profilā raksta: "Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis nācis klajā ar jaunu iniciatīvu - atlaist nelojālos skolotājus. Viņš paziņoja, ka viens nelojāls skolotājs var sabojāt dzīvi desmitiem skolēnu.

No savas puses varu piebilst, ka viens ne gluži vesels ministrs var sabojāt dzīvi desmitiem tūkstošu bērnu, kā arī skolotāju.

Lūk, neliels ministra paveikto un plānoto darbu saraksts:

- Skolotāji saņēma pirmās algas pēc reformas. Un ļoti daudziem tieši šīs reformas dēļ tās kļuva zemākas.
- Tiek piedāvāts slēgt aptuveni 80 skolas visā valstī. Rīgā pēc ministra aprēķiniem slēdzamas aptuveni 50 skolas.
- Tiek piedāvāts bērniem sākt iet skolā no 6 gadu vecuma.

Ar tādu ministru par lojalitātes trūkumu drīz varēs ne tikai visus skolotājus atlaist, bet arī visus bērnus no skolām patriekt.

Mierina tikai viens - izglītības ministri mums mainās vidēji reizi gadā. Jāsaņemas un jāpārcieš arī šo censoni."

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais