Bērziņš: KNAB dokumentu lietā biroja komunikācija nav bijusi veikla

© Vladislavs Proškins/ f64 photo agency

Tā dēvētājā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dokumentu lietā komunikācija nav bijusi veikla, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Pēc viņa domām svarīgi ir izvērtēt, kas bija noticis KNAB un arī atrast atbildīgās amatpersonas, jo ir skaidrs, ka notikusi nolaidība, lai gan politiķis izvairījās paust sīkākus komentārus un secinājumus par publiski izskanējušo informāciju šajā lietā.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vēlas tikties ar Satversmes aizsardzības biroja vadītāju Jāni Maizīti, kā arī saņemt detalizētu komisijas ziņojumu saistībā ar KNAB dokumentu lietu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vakar premjeru informējis par to, ka dokumenti nav pazuduši. "Es gribētu iepazīties ar detalizētu informāciju. Tomēr jāatzīst, ka komisija bija ļoti veiksmīgi nostrādājusi", pauda Kučinskis. Taujāts, vai iznācis tā, ka dokumenti bija "aizkrituši aiz skapja", premjers noteica: "Apmēram tā."

Komisija, kas izveidota, lai šo jautājumu izmeklētu, darbu pabeigšot vai nu rīt, 5.oktobrī, vai ceturtdien, 6.oktobrī, un tad arī Kučinskis tiksies ar Maizīti, lai iegūtu objektīvu informāciju. "Labās ziņas ir tās, ka nekāda dokumentu pazušana nav fiksēta un nav apstiprinājušās baumas par iespējamu provokāciju," viņš uzsvēra.

Savukārt, vaicāts par KNAB priekšnieka atbildību, Kučinskis atbildēja, ka par to secinājumus nevarot izdarīt.

Kā ziņots, neoficiāla informācija liecināja, ka KNAB pazudis viens no aktīvās operatīvās uzskaites lietas sējumiem. Nesniedzot sīkākus skaidrojumus par notikušo, informāciju par pazudušiem dokumentiem apliecināja gan tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, gan politiķi, piemēram, premjers Kučinskis.

KNAB priekšnieks pēc atgriešanās darbā tika solījis informēt sabiedrību "par publiski izskanējušo informāciju saistībā ar klasificētiem dokumentiem".

Savukārt šodien KNAB paziņoja, ka "valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis".

Kā paziņots biroja mājaslapā, "atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un dažādiem pieņēmumiem", ka KNAB esot pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, birojs informē, ka "valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis".

KNAB arī norādījis, ka detalizētāks skaidrojums patlaban netiks sniegts, jo "izmeklēšanas komisija turpina darbu".

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais