Parlamenta komisija diskutēs par elektroenerģijas tarifiem

© F64

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien plkst.10 diskutēs par situāciju ar elektroenerģijas tarifiem pēc 1.augusta, liecina informācija parlamenta mājaslapā.

Uz komisijas sēdi ir aicināti Ekonomikas ministrijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas, AS "Sadales tīkls", Latvijas Pašvaldību savienības, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji.

LETA jau vēstīja, ka daudzi lauksaimnieki saņēmuši negaidīti lielus augusta elektrības rēķinus. "Sadales tīkla" tarifa izmaiņas no 1.augusta paredz noteiktu abonentmaksu un samazinātu maksājumu par piegādāto elektroenerģiju, tādēļ kopējais maksājums pieaug tiem klientiem, kas elektrību lieto sezonāli vai nepastāvīgi. Tādēļ ir saimniecības, kurās maksājums pieaudzis līdz 18%, atsevišķās saimniecībās rēķinam pārsniedzot 35 000 eiro.

Tikmēr "Sadales tīkla" pārstāve Tatjana Smirnova aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka elektrotīkla jaudu ir pārskatījuši vairāk nekā 19 000 īpašnieku un 57% no saņemtajiem pieteikumiem ir par objektiem lauku apvidos. Ja elektrotīkla pieslēguma jauda īpašumā tiek izmantota neefektīvi, "Sadales tīklam" šis elektrotīkls tāpat ir jāuztur un klienta pieprasītā elektrotīkla jauda ir jānodrošina jebkurā laikā atbilstošā kvalitātē.

Efektīvi lietojot elektrotīkla jaudu, kopējais rēķins par elektroenerģiju samazinās, norādīja Smirnova.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais