Pavisam drīz Latvijā sāksies vērienīgas militārās mācības

© F64

No 17.oktobra līdz 31.oktobrim Latvijā plānots organizēt starptautiskas militārās mācības "Silver Arrow", kurās piedalīsies vairāk nekā 500 ārvalstu militārpersonas.

Šīs būs sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no tādām valstīm kā Latvija, Lietuva, Igaunija, ASV, Vācija, Lielbritānija, Nīderlande un Albānija. Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, veicot aizsardzības un uzbrukuma operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju, kā arī lai pilnveidotu sadarbību starp Zemessardzi un Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām.

Saskaņā ar likumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, lēmumu par dalību tajās pieņem Ministru kabinets. Valdība šodien šādu akceptu arī deva.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.