VAKARA ZIŅAS: Kas pamudināja Fonteinu tirgot Liepājas viesnīcu par diviem miljoniem eiro?

Dānis Stīns Lorenss jeb plašāk zināms arī kā Luī Fonteins par diviem miljoniem eiro pārdod viesnīcu Liepājas centrā, Vecajā ostmalā. © Fēlikss SITŅIKOVS

Liepājā dzīvojošais dānis Stīns Lorenss jeb plašāk zināms arī kā Luī Fonteins un viņa dzīvesbiedre liepājniece Ivonna Kalita par diviem miljoniem eiro pārdod pašu iekārtoto viesnīcu Liepājas centrā, Vecajā ostmalā, – «Fontaine Royal Hotel». Stīnam pavisam pieder četras viesnīcas – divas Liepājā, viena Āfrikā un viena Venecuēlā. Viesnīca Āfrikā ir nodota latviešu ģimenes aprūpē, Venecuēlā ir tikpat kā kara stāvoklis, bet viesnīca darbojas.

Ekonomiskā situācija nav nedz īpaši laba, nedz īpaši slikta

«Esmu gatavs šo viesnīcu pārdot, bet labprātāk tomēr izīrēt. Gribu būt brīvāks un vairāk pievērsties mūzikas dzīvei. Vadīt sešus restorānus, četras viesnīcas un mūzikas klubu - tas ir pasmagi. Šogad tikai jūlijā atgriezos Latvijā no ceļojuma pa pasauli. Uzskatu, ka es esmu tomēr mūziķis. Muzikālā darbība ir arī galvenais iemesls, kāpēc es viesnīcu pārdodu,» atklāj Stīns. Tam nav saistības ar kādu finanšu krīzi - ekonomiskā situācija nav nedz īpaši laba, nedz īpaši slikta. «Gribu pārveidot kompāniju, kas iznomā manus īpašumus, lai es pats varu nodarboties ar citām lietām. Es varētu būvēt mājas un pēc tam tās iznomāt. Tās ir tikai baumas, ka es Liepāju atstāšu - tas nekad nenotiks, jo man te ir ģimene un arī sirds pieder pilsētai. Iepriekš gan esmu teicis, ka pārdošu viesnīcu un pārvākšos uz Paradīzi,» koķeti nosaka Stīns Lorenss. Dānim pieder vēl piecas citas vecas ēkas Liepājā, kuras viņš atjauno.

Pievērsīsies pasaules apceļošanai

«Dati par Fonteina viesnīcas pārdošanu ir ievietoti Latvijas presē, starptautiskajos portālos. Interesējas cilvēki no Francijas, Šveices un Luksemburgas. Bija pat zvans no Honkongas, bet par to nav pārliecības, ka tas bija nopietni. Interesējas arī vietējie ļaudis. Pārdot ēku par diviem miljoniem eiro nav viena mirkļa jautājums, bet es saku, ka man nekur nav jāsteidzas - varu to pārdot arī pēc pāris gadiem,» spriež Stīns. Dānis daudz laika pavada ārpus Latvijas, un, ceļojot un baudot dzīvi, viņš negrib nodarboties ar viesnīcas administrācijas jautājumiem. Labāk iznomāt vai pārdot. Visam reiz pienāk beigas, un viņš ir jauns cilvēks - varbūt uzbūvēs vēl jaunu viesnīcu. Nav jau pirmā reize, kad viņš būvē.

«Ir atšķirība vadīt sešus restorānus, četras viesnīcas vai vadīt tikai trīs vietas. Visi darbinieki gan viesnīcā paliks, neviens netiks atlaists. Mēs neslēdzam neko ciet, mēs pat jaunu vietu atvērsim. Mazajā viesnīcā Vecajā ostmalā būs iespējams baudīt kafiju un vīnu. Es arī atjaunoju jaunu māju Liepājā, kur būs studija un darbnīca,» viņš stāsta.

Liepājas viesnīca, kas šobrīd tiek tirgota par diviem miljoniem eiro, būtībā pieder ģimenei - Ivonnai un Stīnam. Iegūto naudu par viesnīcu Stīns plāno atmaksāt bankai - ne visu, bet lielu daļu no tās.

«Var būt, ka varu iznomāt arī Fonteina mūzikas klubu, bet par to neesmu pārliecināts. Es neiznomātu savu ierīkoto klubu kuram katram, bet gan cilvēkiem, kas man ir tuvi un pazīstami. Protams, šo to iespējams koriģēt, bet pilnībā mainīt konceptu nedrīkst, jo klubā joprojām vajadzētu skanēt dzīvajai mūzikai. Esmu ar to nodarbojies desmit gadu, varbūt vērts kādam citam to pārņemt,» prāto dānis.

«Šogad es biju projām četrus mēnešus - Indijā, Norvēģijā, Jamaikā un Amerikā. Paredzēts ir vēl uzturēties Amerikā. Esmu pieķēries Liepājai, šeit man ir ģimene. Man pieder visa promenāde. Pilsēta attīstās ļoti lēni, es esmu ieguldījis lielus naudas līdzekļus, bet liekas, ka pilsētas attīstība netur līdzi maniem tempiem. Liepājā palikšu, tikai ne uz visu laiku. Paceļošu pa pasauli. Ivonna brauks līdzi, kad tas būs iespējams. Arī viņai patīk Ņūorleāna, bet viņa pilnībā noteikti nepamestu Liepāju,» sarunu noslēdz Stīns Lorenss.



Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais