ŠOKĒJOŠA VIENALDZĪBA: Ugunsgrēkā Siguldā cilvēki nepalīdz zīdainim, bet filmē

© facebook.com/ Mārtiņš Eslts

Vakar ap plkst.12:00 izcēlās ugunsgrēks četrstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī. Lai gan šādos brīžos mājas iedzīvotājiem līdzcilvēku palīdzība būtu īpaši nepieciešama, vairāki aculiecinieki nevis palīdzējuši, bet gan filmējuši un citādi iemūžinājuši notiekošo.

Sarūgtināts aculiecinieks sociālajā tīklā facebook ievietojis ierakstu, kurā pastāsta par jaunās paaudzes rīcību šādā patiešām svarīgā mirklī. Tā vietā, lai visi kopā palīdzētu māmiņai, kura kopā ar divus mēnešus vecu bērniņu izkļuvusi no degošā dzīvokļa, daudzi filmējuši notiekošo un iespējami ātri ar to dalījušies interneta vidē.

Tikmēr pārējos nav atstājis vienaldzīgs fakts, ka ne māmiņa, ne bērns nav apģērbušies atbilstoši laikapstākļiem un viņiem nepieciešama steidzama palīdzība. Jaunā ģimene līdz neatliekamās medicīniskās palīdzības atbraukšanai nogādāta siltumā, viņiem sagādātas gan nepieciešamās drēbītes, gan ēdiens.

Pēc tam, kad vīrietis sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstu, kur pastāsta par notikušo un redzēto, līdzcilvēki aktīvi sākuši interesēties par to, kas jaunajai ģimenei nepieciešams. Ātri sagādāta primāri nepieciešamās lietas, un tagad ģimene apmetusies nelielā istabā pie radieniekiem.

Savukārt Siguldas novada dome šodien informē, ka šodien daudzdzīvokļu ēku apsekos Siguldas novada Būvvaldes darbinieki, pēc kuru sastādītajiem aktiem Siguldas novada pašvaldība ugunsnelaimes skartajām ģimenēm - ārkārtas situācijā nonākušām personām, piešķirs pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā, kopumā vairāk nekā 26 000 eiro, ko, vienojoties ar ēkas apsaimniekotāju, iedzīvotāji varēs izmantot jumta atjaunošanai.

Svarīgākais