Lidostā aizturēts meklēšanā esošs Moldovas pilsonis

© F64

Valsts robežsardze vakar uz Latvijas ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 31 likumpārkāpēju, tostarp lidostas "Rīga" robežkontroles punktā tika aizturēts Moldovas pilsonis, kurš atrodas starptautiskā meklēšanā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē, vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta Azerbaidžānas pilsonei, jo ārzemniecei nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Sieviete nosūtīta atpakaļ uz izceļošanas valsti.

Zilupes un Pāternieku robežkontroles punktos konstatēti arī divi Ukrainas un viens Azerbaidžānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus - viņiem bija pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām - četriem Krievijas, diviem Lietuvas un pa vienam Moldovas un Igaunijas pilsonim.

Transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas pārkāpumus 12 personām - 5 Krievijas, 3 Latvijas, 2 Lietuvas, 1 Vācijas un 1 Baltkrievijas pilsonim.