RSK klientus citi nevēlas

RSK apdrošināšanas AS (RSK) polišu īpašnieki aizvien tiek turēti neziņā, kas turpmāk notiks ar viņu iegādātajām veselības apdrošināšanas polisēm. Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir apstiprinājusi RSK likvidācijas procesa plānu un devusi atļauju tā īstenošanai.

Tāpēc apdrošināšanas kompānija šonedēļ piedāvājot citiem tirgus dalībniekiem pārņemt RSK pakalpojumus. Tas nozīmē, ka vienīgais privātpersonu veselības apdrošinātājs piedāvā savus klientus, vienlaikus atzīstot, ka konkrēti šī apdrošināšanas joma ir nerentabla.

"Ņemot vērā situāciju apdrošināšanas nozarē, uzņēmums piesardzīgi vērtē tirgus dalībnieku iespējamo interesi par iespēju pārņemt apdrošināšanas portfeļus, jo īpaši tas attiecināms uz privātpersonu veselības apdrošināšanu, kas pašlaik ir zaudējumus nesošs," teikts RSK izplatītajā paziņojumā. Ja citi tirgus dalībnieki neizrādīs interesi, RSK tuvākās nedēļas laikā vērtēs turpmāko rīcību, lai apdrošināšanas ņēmēju intereses neciestu. Uzņēmuma interesēs ir īstenot likvidācijas procesu iespējami saudzīgākā un klientiem optimālā veidā, teikts paziņojumā. RSK pārstāve Ilze Gabrāne paskaidro, ka uzņēmums nevēlas, lai tā klientiem rastos problēmas. "Tomēr pašlaik nevar pateikt, kas notiks, ja citi apdrošinātāji nevēlēsies veikt privātpersonu apdrošināšanu. Ja nebūs intereses, tad lemsim par turpmāko rīcību," viņa izvairīgi teica.

Arī pārējie apdrošinātāji pagaidām ir izvairīgi, atbildot uz jautājumu, vai būtu gatavi pārņemt RSK saistības pret privātpersonām. Apdrošināšanas akciju sabiedrības (AAS) Balta ārējo komunikāciju vadītāja Kristīne Martinsone sacīja: "Šobrīd Balta nav informēta par sarunu uzsākšanu no RSK puses. Ja RSK uzrunās, labprāt iepazīsimies ar portfeļa pārvaldīšanas nosacījumiem, lai izvērtētu to no dažādiem biznesa aspektiem. Svarīgākie aspekti būtu rentabilitāte un saistību izpilde." AAS Balva atbilde bija pavisam strupa – RSK ar konkrēto piedāvājumu nav vērsusies, un "mēs nepiekristu pārņemt". Apdrošināšanas kompānijas BTA mārketinga daļas direktore Ilva Priedniece norādīja, ka šobrīd privātpersonu apdrošināšanā ir vairāk jautājumu nekā atbilžu, bet konkrētu lēmumu šis apdrošinātājs nav pieņēmis. "Vēl nevar aprēķināt visus riskus un nākt klajā ar piedāvājumu," sacīja I. Priedniece.

Pašlaik ir pārtraukti visi RSK līgumi ar ārstniecības iestādēm, taču cilvēkiem atlīdzības saņemšanas kārtība nav mainījusies. Vispirms par pakalpojumu jāsamaksā pašiem, saņemot čeku, pēc tam dokumenti jāiesniedz RSK. Atgādinām, ka darbu turpina RSK centrālais birojs Rīgā, Lāčplēša ielā 38. Uzņēmums apliecina, ka ir gatavs pārtraukt apdrošināšanas līgumu pēc klienta vēlēšanās. Neskaidrību gadījumā var zvanīt pa informatīvo tālruni 67031111.

Svarīgākais