Dažos mēnešos Rinkēviča un padomnieka komandējumi izmaksājuši 18 000 eiro

Mārtiņš Drēģeris © Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Portāls pietiek.com ziņo, ka Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča un viņa padomnieka Mārtiņa Drēģera ārvalstu braucieni trīs mēnešos izmaksājuši 18 000 eiro.

Šā gada maijā, jūnijā un jūlijā Rinkēviča un Drēģera braucieni no nodokļu maksātājiem šajā laikā izmaksājuši vairāk nekā 18 tūkstošus eiro, vēsta portāls pietiek.com. Portāls jau no pērnā gada rudens vāc informāciju par ministra un viņa padomnieka kopīgajiem izbraucieniem uz ārzemēm.

Kā iepriekš vēstīts, Rinkēvičs publiski atklāja, ka ir gejs. Aizvien biežāk ne tikai uz ārzemēm, bet arī uz kultūras pasākumiem ministru pavada padomnieks preses jautājumos Mārtiņš Drēģeris. Drēģeris pievienojas ministram arī pasākumos, kuros amatpersonas ierodas ar dzīvesbiedriem.

Pērnā gada septembrī un oktobrī Drēģeris brauca līdzi visos Rinkēviča komandējumos. Ārlietu ministrija gan neatklāj, kādēļ tieši Drēģeris piedalās šajos braucienos, jo informācija daļēji ir slepena.

Maijā abu amatpersonu kopējie valstiskie braucieni no nodokļu maksātāju kabatas ir prasījuši 2654 eiro, jūnijā - 4244 eiro, jūlijā - 11 381 eiro.

o.