Bruņotajos spēkos sāksies rezerves karavīru mācības

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

No šodienas līdz 16.oktobrim Gaisa spēku aviācijas bāzē mācībās piedalīsies rezerves karavīru apakšvienība, tādējādi turpinot augustā bruņotajos spēkos sākto rezerves karavīru mācību ciklu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Gaisa spēku aviācijas bāze uz šīm mācībām ir pieprasījusi 15 rezerves karavīrus.

Rezerves karavīru mācību mērķis ir atjaunot rezerves karavīru individuālās, speciālistu un kolektīvās darbības prasmes un iemaņas, lai viņi spētu pilnvērtīgi iekļauties vienības vai apakšvienības uzdevumu izpildē.

Šogad rezerves karavīru mācības lielākoties ir iekļautas regulāro spēku un Zemessardzes vienību plānotajās mācībās, kas ir daļa no četru gadu cikla mācībām, lai sagatavotos cikla noslēdzošajām mācībām "Namejs 18", kas notiks 2018.gadā. Šajās mācībās piedalīsies arī rezerves karavīri.

Kopā 2016.gada vasaras un rudens mācību ciklā rezerves karavīri piedalīsies 12 dažādās mācībās visos spēku veidos, tajā skaitā arī starptautiskajās sauszemes spēku mācībās "Sudraba bulta" oktobrī un Jūras spēku flotiles mācībās "Flotex" novembrī.

Rezerves karavīri ir karavīri, kas atvaļināti no profesionālā dienesta Latvijas bruņotajos spēkos un nav noņemti no militārā dienesta uzskaites, kā arī zemessargi pēc līguma par dienestu Zemessardzē izbeigšanas, ja viņi nav sasnieguši maksimālo vecumu dienestam bruņoto spēku rezervē.

Militāro mācību laikā rezerves karavīrs pilda aktīvo dienestu, viņam ir karavīra statuss, un mācību laiks tiek ieskaitīts viņa izdienas stāžā.

Svarīgākais