Vēl aizvien sociālajos medijos nenorimst diskusijas par tautības ierakstu pasē

© F64

Aptuveni pirms mēneša Saeima galīgajā lasījumā nolēma no likuma izslēgt iepriekš atbalstīto normu, kas paredzēja iespēju pilsoņiem bez latviskas izcelsmes mainīt savu tautības ierakstu pret ierakstu "latvietis". Tomēr sociālajos medijos nerimst diskusijas par šo jautājumu.

Politiķis Aleksandrs Kiršteins savā Twitter kontā ievietojis interesantu bildi ar parakstu: "Rase un tautība ir blēņas, saka Abdole Abgdo no Benīnas. Viņš mācās latviski un cer, ka saeima lems par atvērtību!"

Uz šo viņa tvītu atbild arī vairāki citi Latvijā zināmi cilvēki. Piemēram, Vents Krauklis raksta: "Deviņdesmitajos Minsterē iepazinos ar Spīdolu un Kalvi.Viņu ādas krāsa bija tumšāka,bet latviešu valoda un patriotisms-lieliski..."

Arī citi sociālo mediju lietotāji izsaka savas domas par šo tēmu:

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.