Budžetā deputātu "kvotām" varētu atvēlēt vismaz 1,2 miljonus eiro

© F64

Saeimas deputātu priekšlikumiem "kvotu" ietvaros nākamā gada budžetā varētu atvēlēt vismaz 1,2 miljonus eiro, taču valdošajā koalīcijā tiek spriests arī par vēl vairāku miljonu eiro iespējamu atvēlēšanu lielākiem projektiem.

Politiķi pagaidām atturas nosaukt konkrētu summu, vien neoficiāli skaidro, ka koalīcijas deputātu priekšlikumiem "kvotu" ietvaros būs pieejami 1,2 miljoni eiro jeb aptuveni 20 000 eiro uz katru koalīcijas deputātu.

Tā gan nav kopējā summa, ko deputāti varēs "sadalīt", lemjot par priekšlikumiem budžetam uz otro lasījumu, jo plānots atbalstīt atsevišķus projektus, kas sākotnēji budžetā netikšot iekļauti.

Kā ziņots, nākamā gada valsts budžetu Saeimā paredzēts pieņemt 23.novembrī. Nākamā gada budžeta un pavadošo likumu projektus plāno iesniegt parlamentā 14.oktobrī, savukārt valdībā budžetu apstiprināt plānots 13.oktobrī.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iepriekš sacīja, ka budžeta izstrādes darbā svarīgi turēties pie solījumiem nepalielināt būtiskos nodokļus. Nākamā gada budžetā paredzēta ieilgušo problēmu risināšana veselības, izglītības, drošības un tieslietu nozarē. Līdz ar to tas būšot "solījumu pildīšanas budžets", pauda Reizniece-Ozola.

Šonedēļ valdība vērtēja dažādus ar valsts budžetu saistītus likumprojektus.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.