Latvijas Radio 2, visticamāk, paturēs valsts

Iespējams, šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija skatīs jautājumu par grozījumu veikšanu vai vispār Latvijas Radio 2 (LR2) koncesijas projekta apturēšanu.

Sagatavotie dokumenti par konkursa izsludināšanu bija nonākuši līdz valdības namam, taču Finanšu ministrijas (FM) iebildumu dēļ tos nevirzīja izskatīšanai. FM uzskata, ka ir virkne risku, kas var rasties, nododot LR2 privātam partnerim. Tāpat līdzekļus iespējams gūt citos veidos, optimizējot radio kopumā.

"Ņemot vērā Nacionālās radio un televīzijas padomes iesniegto informāciju, secināms, ka konceptuālais lēmums par LR2 nodošanu koncesijā ir ticis pieņemts, lai uzlabotu Latvijas Radio finansiālās problēmas un novērstu iespējamos maksātnespējas draudus. Taču finanšu un ekonomiskie aprēķini neatspoguļo izvērtējumu, uz ko tieši pamatojoties LR2 nodošana koncesijā ir noteikta kā iespējami efektīvākais risinājums Latvijas Radio finanšu problēmām, kā arī nenorāda uz ieguvumu, ko koncesijas modeļa realizācijas gadījumā gūtu Latvijas Radio," teikts FM ziņojumā.

Latvijā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija aicinās Finanšu ministriju (FM) nākamajā gadā saglabāt līdz šim piemēroto iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadales kārtību pašvaldībām, tajā skaitā nodokļu prognozes pārpildes gadījumā, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais