Rīt trīs stundas vieglajiem auto būs liegts šķērsot Latvijas un Krievijas robežu Terehovā

Trešdien, 17.martā, rīta pusē vieglajām automašīnām būs liega iespēja šķērsot Latvijas un Krievijas robežu caur Terehovas un Buračku muitas kontroles punktu, aģentūru LETA informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Komunikācijas nodaļā.

Robežas šķērsošana fizisko personu vieglajām automašīnām būs liegta laikā no plkst. 7 līdz plkst.10 pēc Latvijas laika jeb no plkst.8 līdz 11 pēc Krievijas laika caur Terehovas un Buračku muitas kontroles punktu.

Minētie ierobežojumi neskars juridisko personu transporta kustību un citas veicamās muitas formalitātes Terehovas muitas kontroles punktā.

VID informē, ka šodien Krievijas muitas kontroles punkta "Burački" virsuzraugs telefoniski informējis, ka vieglā transporta kustības apturēšana saistīta ar šajā muitas kontroles punktā plānotajiem programmatūras uzlabojumiem.

Tuvākais muitas kontroles punkts, caur kuru fiziskās personas ar vieglajām automašīnām var šķērsot robežu, ir Grebņevas muitas kontroles punkts.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais