Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Rimšēvičs: Latvijai jāgatavojas nākamo gadu krīzēm

© F64

Latvijai ir jāgatavojas nākamo gadu krīzēm, kas noteikti būs, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka ņemot vērā šogad zemo Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu, nākamgad Latvijas ekonomika augs straujāk. Izaugsmi veicinās arī tas, ka Latvija aktīvāk varēs apgūt Eiropas Savienības (ES) struktūrfondus.

"Taču nav labi tas, ka Latvija ir uzsēdināta uz struktūrfondu adatas. Ja ir pieejami fondi, tad mūsu ekonomika aug, ja nav - tad mēs krītam," teica Rimšēvičs.

Latvijas Bankas prezidents uzsvēra, ka Latvijā šobrīd ir īstais laiks sakārtot mājsaimniecību un īstenot strukturālās reformas. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka nākamajos gados gaidāmas krīzes. "Mums ir jāgatavojas nākamo gadu krīzēm, kas noteikti būs, situācija nekļūst labāka. Šis ir īstais laiks, lai sakārtotu savu mājsaimniecību, lai nākamo gadu krīzes mūs vairs nespēj ievainot tik smagi kā 2008.gadā," sacīja Rimšēvičs.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd nedrīkst celt nodokļus un pasliktināt uzņēmēju stāvokli, turklāt beidzot Latvijai ir jābeidz dzīvot pāri saviem līdzekļiem.