Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Kamēr..." uzvar V Starptautiskajā Haralda Andersena konkursā

© Vladislavs Proškins/ f64 photo agency

Jauniešu koris "Kamēr..." uzvarējis V Starptautiskajā Haralda Andersena kamerkoru konkursā, kas 23. un 24.septembrī norisinājās Helsinku Mūzikas centrā, paziņojuši konkursa organizatori.

Koris par teicamo sniegumu diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā balvā saņēmis 10 000 eiro.

"Esam ļoti gandarīti par uzvaru šajā konkursā. Pirms diviem mēnešiem uzvarējām konkursā Japānā, tagad Helsinkos. Tātad tā nav nejaušība vai apstākļu sakritība, bet katra "Kamēr..." dalībnieka mērķtiecīga un atdevīga darba saldie augļi," pauž kora mākslinieciskais vadītājs Liepiņš.

Otro vietu konkursā diriģenta Bērnija Šerloka vadībā izcīnīja koris "New Dublin Voices", kas balvā saņēmis 7000 eiro, bet trešo vietu ar 4000 eiro lielo balvu dala divi kori - Igaunijas koris "Collegium Musicale", kura diriģents ir Endriks Iksverevs, un Zviedrjas Sv. Jēkaba jauniešu koris, kura diriģents ir Mikaels Vēdars.

Konkursā piedalījās deviņi kori no Somijas, Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Īrijas.

Konkursa pirmajā kārtā, kas notika piektdien, kori izpildīja obligāto konkursa programmu - komponistes Rīkas Talvities darba "Meme mort" trešo daļu "Mais je suis mort".

Somijas Komponistu biedrība piešķīra korim "New Dublin Voices" speciālbalvu par labāko šī skaņdarba izpildījumu, savukārt Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE piešķīra balvu labākajam somu korim, par kuru atzina "Spira Ensemble".

Otrajā kārtā, kas notika sestdien, iekļuva seši kori.

V Starptautisko Haralda Andersena kamerkoru konkursu rīkoja Helsinku Mākslu universitātes Sibeliusa akadēmija.