"Vienotība" diskutēs par sabiedrības uzticības atjaunošanu

© f64

Šodien notiks partijas "Vienotība" domes sēde, kurā šī politiskā spēka Saeimas, valdības un novadu pārstāvji diskutēs par partijas uzdevumiem sabiedrības uzticības atjaunošanai.

Domes sēdi ar uzrunu atklās "Vienotības" domes priekšsēdētājs Cēsu mērs Jānis Rozenbergs. Klātesošos uzrunās partijas valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs, piedāvājot plānu sabiedrības uzticības atgūšanai, kam sekos klātesošo diskusija par partijai veicamajiem uzdevumiem, aģentūru LETA informēja partijā.

Ar "Vienotības" valdības locekļu darba aktualitātēm klātesošos iepazīstinās Ministru prezidenta biedrs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, savukārt par gatavošanos nākamajām pašvaldību vēlēšanām ziņos partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Domes sēde norisināsies Rīgā, Matrožu ielā 15, plkst.11. Domes sēde būs skatāma arī tiešraidē.

Kā ziņots, Piebalgs iepriekš bija izvirzījis mērķi līdz gada beigām partijai sasniegt vismaz 10% reitingu. Ja tas netiks sasniegts, Piebalgs par to uzņemšoties politisko atbildību. Saskaņā ar socioloģisko pētījumu centra SKDS datiem augustā partijas "Vienotība" reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajai atzīmei - 4,2%, kas ir par 2,1 procentpunktu zemāk nekā jūlijā. Savukārt "Latvijas faktu" veiktās aptaujas dati liecina, ka septembrī par "Vienotību" Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 5% vēlētāju, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augustā.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.