INTERESANTI: Kurp dodas gājputni?

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

5.lapa

Zīlītes vilina Francija
Daudzi nezina, ka daļa zīlīšu no Latvijas aizlido. Un var aizlidot ne tikai līdz Lietuvai vai Polijai, bet arī līdz Franču Rivjērai. Tāpēc zīlītes, ko mēs barojam ziemā, var nebūt mūsu pašu, bet gan igauņu. Savukārt mūsējās pabaro, piemēram, Vācijas iedzīvotāji. Starp citu, par barību sāk interesēties jau pirmās zīlītes. Kā reiz šodien viena manīta barotavā, kas atrodas pie Latvijas Dabas muzeja. Taču ornitologs saka: barot putnus vēl ir pāragri. Dabas velšu ziemai vēl ir pārpārēm.

Arī vārnas nav pastāvīgi putni. Daudzas var šeit nodzīvot vienmēr, taču daļa tomēr migrē. Tāpēc kaitinošā vārna, kas pastāvīgi zog pārtiku no pagalma kaķiem, var vien izrādīties vasarā sastaptās vārnas dubultniece.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais