RTU iekļūst pasaules labāko universitāšu reitingā

© Andrejs Terentjevs, F64 Photo Agency

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) pirmoreiz ir iekļuvusi prestižajā starptautiskajā reitingā «The Times Higher Education World University Rankings 2016-17», kurā īpaši augstu ir novērtēta RTU sadarbību ar industriju un uzņēmējiem.Reitingā ir iekļautas pašas labākās pasaules universitātes, novērtējot to sniegumu studijās, zinātnē, sadarbībā ar industriju un internacionalizācijā.

Reitingā universitātes sadarbība ar industriju tiek vērtēta pēc tā, cik lielus ienākumus augstskola ir guvusi no zināšanu pārneses. RTU sadarbībā ar uzņēmējiem top gan jauni produkti, kas tiek ieviesti tirgū, gan arī paši RTU zinātnieki veido savus uzņēmumus, kuri komercializē zinātnieku radītās inovācijas. Sadarbība ar uzņēmumiem RTU notiek arī RTU Padomnieku konventā, kurā darbojas Latvijas uzņēmumu vadītāji. Viņi konsultē RTU vadību, nosakot universitātes darbības stratēģiskos virzienus atbilstoši valsts tautsaimniecības vajadzībām.

RTU reitingā ierindojusies universitāšu grupā 800+. «Pasaulē ir vairāk nekā 20 000 augstākās izglītības iestāžu, tāpēc atrasties šajā reitingā starp 980 labākajām ir liels sasniegums — tas demonstrē piederību mazai globālai elitei,» saka «The Times Higher Education World University Rankings» redaktors Fils Beitijs (Phil Baty).

Svarīgākais