Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā aiztur prokremliskās jauniešu organizācijas "Naši" līderi Marku Siriku

Šodien Rīgā aizturēts prokremliskās jauniešu organizācijas "Naši" līderis Marks Siriks, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Sākotnēji Pētersone atturējās sīkāk komentēt aizturēšanu. VRS preses pārstāve Jevgēnija Korne vēlāk pastāstīja, ka Siriks aizturēts tāpēc, ka viņš ir iekļauts to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijā ir liegta.

Uz jautājumu, kāds būs Sirika turpmākais liktenis pēc aizturēšanas, Korne aģentūrai LETA atbildēja, ka "viņam tiks piedāvāts atstāt Latviju", sīkāk to nepaskaidrojot.

Savukārt jauniešu biedrība "Vienota Latvija" aģentūru LETA informēja, ka Siriks aizturēts šodien ap plkst.13 Stacijas laukumā un par šo notikumu biedrību viņš esot informējis pats.

Uzskatot aizturēšanu par nepamatotu un antidemokrātisku, biedrība nolēmusi vērsties pie Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova, lūdzot viņu noskaidrot, uz kāda pamata "Naši" pārstāvis "apcietināts un joprojām nav atbrīvots".

Kā aģentūrai LETA norādīja biedrības līderis Eduards Svatkovs, biedrībai nav saprotams, kādēļ Siriks aizturēts "gaišā dienas laikā, pastaigājoties pa Rīgu un nekādā veidā neapdraudot sabiedrības drošību".

"Saprotams, ka Latvijas varas iestādes neatbildēs uz šo jautājumu, tāpēc "Vienota Latvija" vērsīsies pie Krievijas vēstnieka Latvijā ar lūgumu palīdzēt noskaidrot, uz kāda pamata "Naši" pārstāvis ir apcietināts un vēl joprojām nav atbrīvots," sacīja Svatkovs.

"Naši" ("Mūsējie") ir Kremļa atbalstīta jauniešu organizācija, kura regulāri rīko kampaņas gan pret personām un organizācijām Krievijā, kuras pati pasludinājusi par nepatriotiskām, gan arī demonstrācijas pie dažādu valstu vēstniecībām par "fašismam izdabājošu" politiku.