Prezentēs jaunu informatīvi izglītojošu īsfilmu "Bateriju ceļš"

18.martā notiks informatīvi izglītojošas īsfilmas "Bateriju ceļš" prezentācija, kuras laikā Latvijas vides izglītotāji un ikviens interesents tiks aicināti uz 15 minūtēm iegrimt Bateriju pasaulē.

Vides izglītības filma "Bateriju ceļš" ir tematisks turpinājums īsfilmai "Papīra ceļš", kurā tika stāstīts par papīra atkritumu otrreizējo pārstrādi un tās sniegto ieguldījumu dabas resursu taupīšanā un vides saudzēšanā.

Jaunā filma ir veidota ar mērķi nepieļaut vides piesārņošanu ar izlietotu bateriju atkritumiem, novēršot neskaidrības apsaimniekošanas izvirzītājās prasībās bateriju lietotājos par baterijām, kad tās kļūst par atkritumiem.

Filmā 15 minūtēs tiek sniegts ieskats bateriju dzīves ciklā, skaidrota bateriju uzbūve un kaitīgā ietekme uz vidi, izskaidrots, ko darīt ar izlietotām baterijām, un sniegti noderīgi ieteikumi to pareizai apsaimniekošanai, kad tās kļuvušas par atkritumiem.

Filmu, kas tapusi sadarbībā ar SIA "Idea Grata", A/S "Map Latvia" un SIA "Latvijas Elektrotehnikas apsaimniekošana", piedāvā SIA "Zaļā josta".

Pirmie īsfilmas vērtētāji būs Latvijas skolu skolotāji - vides izglītības koordinatori.

Filmas galvenie varoņi - dabas draugs Māris Olte kopā ar bērniem - filmas ietvaros apciemo LU profesoru, Andri Actiņu, kas bērniem saistošā veidā izskaidro bateriju uzbūvi un to sastāvā esošo vielu ietekmi uz vidi.

Filma "Bateriju ceļš" ir apskatāma SIA "Zaļā josta" mājas lapā www.zalajosta.lv un www.lzj.lv.

Svarīgākais