Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Dobeles slimnīca pārtērējusi 60 000 eiro

Attēlam ir ilustratīva nozīme © f64

Dobeles slimnīca, sniedzot valsts apmaksātos pakalpojumus, jau pārtērējusi 60 000 eiro, aģentūru LETA informēja SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca" vadītājs Juris Bogužs.

Viņš pauda, ka pārstrāde 60 000 eiro apmērā ir līdzīga pagājušā gada pārtērētajam līdzekļu apjomam šajā laika posmā. "Situācija ir ļoti līdzīga, kā katru gadu," atklāja slimnīcas vadītājs.

Bogužs pastāstīja, ka ir izmeklējumi, kur valsts apmaksātā kvota jau ir beigusies, daļai tā beigsies oktobrī vai novembrī. Viņš gan nevarēja nosaukt speciālistus, pie kuriem kvota jau ir izsmelta.

Pieraksts uz nākamo gadu slimnīcā vēl netiek veikts.

Kā ziņots, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā gada kvota patlaban ir iztērēta diviem pakalpojumiem, savukārt vairākiem valsts apmaksātiem pakalpojumiem pieraksts ir aizpildīts līdz gada beigām, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Gada kvota ir iztērēta uz gastroenterologa konsultācijām un osteodensitometrijas izmeklējumiem.

Tāpat gada septiņos mēnešos bija izpildīti 88% no visas invazīvās radioloģijas gada kvotas dienas stacionārā, 70% - no visas kvotas ginekoloģijai dienas stacionārā un 69% - gan invazīvajai kardioloģijai dienas stacionārā, gan neiroloģijai un iekšķīgajām slimībām dienas stacionārā.

72% no gada kvotas izpildīti reimatologu konsultācijām, savukārt datortomogrāfijas izmeklējumiem iztērēti 66% no gada kvotas. Savukārt pieraksts līdz gada beigām ir pilns uz valsts apmaksātām reimatologu, oftalmologu, ginekologu, kardiologu-aritmologu konsultācijām. Tāpat pieraksts līdz gada beigām ir pilns uz diagnostiskās kardioloģijas izmeklējumiem - ehokardiogrāfiju, veloergometriju, Holtera monitorēšanu, kā arī galvas un kāju asinsvadu izmeklējumiem un resno zarnu endoskopiskajiem izmeklējumiem.