Ceļotājs sajūsmā par restorāniem Rīgā

© foodvagabonds.com

Fotogrāfs, sociālais darbinieks un ēdienu degustētājs Maikls no Vācijas savā blogā foodvagabonds.com publicējis aprakstu par sešiem Rīgā atrodamiem restorāniem, kuros ieteiktu iegriezties ikvienam ceļotājam.

Kā vienu no vietām, kuru Rīgā apmeklēt garšas baudītājiem, Maikls ieteicis kafejnīcu "Cafeterius" Tērbatas ielā. Lai gan, viņaprāt, tā ārpuse sākotnēji neliekas daudzsološa, ieejot iekšā viedoklis krasi mainās. Bloga autors pozitīvi novērtējis gan telpu dizainu, gan draudzīgo personāla attieksmi.

Nepamanīts nav palicis arī "Lido" restorāns Dzirnavu ielā. Viņaprāt, no daudzajiem ēdieniem, kas šeit atrodami, ir grūti izvēlēties, ko apēst. Viss izskatās ļoti gards, turklāt arī cenas ir pieņemamas.

Maikls ieteicis apmeklēt arī Apsara "Tējas namiņu". Šeit viņu apbūrusi ne vien tēju dažādība, bet arī mājās pagatavoto saldumu izvēle. Šo vietu viņš ieteicis apmeklēt lietainā dienā un uzbaudīt patīkamo atmosfēru.

Vecrīgā blogeri sajūsminājis restorāns "Ala". Viņu piesaistījusi restorāna īpašā atmosfēra, kas, viņaprāt, aizved uz 13.gadsimtu. Arī šeit viņam paticis gan atrodamais ēdienu, gan dzērienu klāsts.

Arī kafejnīca "Trīs vīri laivā" pasaules apceļotājam nav likusi vilties. Šeit viņam ļoti patikuši vienkāršie, taču vienlaikus perfektie ēdieni un atmosfēra.

Kā pēdējo Maikls novērtējis vjetnamiešu restorānu "TAVS Banh mi". Ēdiens šajā vietā viņam atgādinājis ceļojumu uz Vjetnamu. Īpaši viņam patikušas šeit izmantotās svaigās ēdienu sastāvdaļas.