Aviokompānija airBaltic jau veikusi ārpuskārtas pārbaudes

© Dmitrijs Šuļžics/f64

Sestdien notikušais negadījums ir ļoti neikdienišķa situācija, LTV1 raidījumā "Rīta panorāma" atzina nacionālās aviokompānijas airBaltic Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Kā raidījumam atzina Vanags, Bombardier Q400 NextGen lidmašīnas tehniskās problēmas ir ļoti neikdienišķi gadījums. Aviokompānijas flotē ir modernākās Bombardier lidmašīnas.

airBaltic jau veicis ārpuskārtas pārbaudes, taču padziļinātas pārbaudes vēl tiks veiktas. Aviokompānijai svarīgi noskaidrot šī negadījuma iemeslus. Vanags apstiprināja, ka vēl nav zināms, kad noslēgsies sestdien notikušā negadījuma izmeklēšana un būs zināmi tās rezultāti. Izmeklēšanas laikā pieslēdzies arī ražotāja pārstāvis.

Lai arī daudzi lidostas viesi bija neapmierināti par paralizēto satiksmi lidostā "Rīga", pasažieri, kuri atradās airBaltic lidmašīnā, kurai bija tehniskās problēmas, pateicas par apkalpes profesionālo darbu. Vanags apstiprināja, ka visa apkalpes darbinieki reizi sešos mēnešos veic simulatora apmācības, lai sagatavotos krīzes situācijām.

Plānots, ka lidmašīna, kurai bija bojāta priekšējā šasija, pēc izmeklēšanas tiks atjaunota un to atkal izmantos darbam.