Vīrietis gūst nopietnas traumas nokrītot no balkona

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Ģirts Ozoliņš/ f64 photo agency

akar vairāki cilvēki guvuši dažādas traumas, krītot no augstuma, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kurzemes reģionā 45 gadus vecs vīrietis, būdams alkohola reibumā, stāvējis uz trešā stāva balkona un kādā brīdī, zaudējot līdzsvaru, kritis. Vīrietis ar gūtu mugurkaula kakla daļas skriemeļa traumu un galvas traumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Rīgā 68 gadus vecs vīrietis savās mājās strādājis uz balkona un kritis no aptuveni trīs līdz četru metru augstuma. Vīrietis ar vidēji smagām traumām, gūstot gan lūzumus, gan traumas dažādās ķermeņa daļās, nogādāts slimnīcā.

Kurzemē astoņus gadus vecs zēns bija uzrāpies kokā un kritis no aptuveni divu metru augstuma. Zēns nogādāts slimnīcā ar iespējamu mugurkaula traumu.

Arī Rīgā 13 gadus veca meitene guvusi traumu, krītot no koka. Meitene kritusi no aptuveni trīs metru augstuma, gūstot dažādas ķermeņa daļas traumas. Cietusī vidēji smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Kurzemē kritis arī desmit gadus vecs zēns, kurš guvis sejas traumu ar iespējamu vaiga kaula lūzumu. Viņš guvis arī rokas traumu un pirksta lūzumu. Zēns nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi devušies uz 1121 izsaukumu, no tiem 216 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais