Latvijā pirmo reizi norisināsies starptautiska imigrantu integrācijas konference

© f64

5.oktobrī un 6.oktobrī Latvijā pirmo reizi norisināsies starptautiska konference, kurā diskutēs par imigrantu integrācijas procesiem, problēmām un aizspriedumiem sabiedrībā "PASSWORLD 2016 LATVIJA". Konference notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centrā.

Konferencē piedalīties aicināti Latvijas pašvaldību pārstāvji, sociālo dienestu darbinieki, skolu direktori, psihologi, sociālie pedagogi, kā arī citi interesenti, lai izvērtētu un iepazītos ar projektā iesaistīto valstu pārstāvju pieredzi imigrantu integrācijas pasākumu īstenošanā.

Kā sacīja projekta vadītāja Astra Ozola, konferencē būs iespēja uzzināt imigrantu uzņemšanā pieredzējušāku valstu pārstāvju viedokli par bēgļu un citu imigrantu integrāciju un ar to saistītām problēmām, kā arī labākos risinājumus, tāpat ikviens varēs uzdot sev interesējošus jautājumus: "Tā būs vērtīga pieredzes apmaiņa, jo tas nu ir skaidrs - Latvijai būs jāuzņem noteikts skaits bēgļu. No tā mēs nevarēsim izvairīties, tāpēc ir labi, ja esam gatavi tam un zinām, kā rīkoties kādā konkrētā situācijā."

2016.gada jūlijā Latvijā tika uzsākts Eiropas Savienības projekts "PASSWORLD" (Gaining experience in the European Union's refugee migration problem issues, case studies and integration tools development), kas paredz pieredzes apmaiņu starp dažādām valstīm par imigrantu integrāciju sabiedrībā procesiem un problēmām, meklējot risinājumus un savstarpēju pašvaldību atbalstu.

Projekta ietvaros kopumā paredzēts organizēt 7 pasākumus (konferences, diskusijas, patvērumu meklētāju izmitināšanas centru un bēgļu nometņu apmeklējumi). Konference Rīgā būs jau otrais projekta pasākums. Kopumā trīs no projekta pasākumiem paredzēts īstenot Latvijā, pārējie notiks katrā no projektā iesaistītajām dalībvalstīm: Lietuvā, Igaunijā, Horvātijā un Vācijā.