Salaspilī iedzīvotāji palīdz atklāt nelegālā alkohola un cigarešu tirdzniecības vietu

© Valsts policija/Facebook

Iedzīvotāji, izmantojot Iekšlietu ministrijas elektronisko pakalpojumu "Informācija par nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām", bija norādījuši, ka kādā dzīvoklī Salaspilī tiek glabāts nelegālais alkohols un cigaretes, ziņo Valsts policija.

Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti saņēma tiesas atļauju veikt kratīšanu un otrdien, 13. septembrī, pēc pulksten 10 devās uz minēto vietu. Ņemot vērā, ka dzīvokļa īpašnieks atsacījās labprātīgi atvērt dzīvokļa durvis, uz notikuma vietu tika izsaukti Speciālo uzdevumu bataljona policisti, kuri uzlauza durvis.

Pārmeklējot telpas, policisti atrada un atsavināja 13,1 litru nelegālā alkohola un 2380 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Saistībā ar notikušo pret 1952. gadā dzimušo vīrieti uzsāktas divas administratīvās lietvedības pēc Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksa 169./3 panta un 170./2 panta - par nelegālo cigarešu glabāšanu un realizāciju, kā arī par nelikumīgu alkoholisko dzērienu uzglabāšanu.

Aizturētais vīrietis savu nelikumīgo “karjeru” uzsācis jau padomju laikos. Un šo gadu laikā par identiskiem pārkāpumiem sodīts jau daudz reižu.

Valsts policija pateicas iedzīvotājiem, kuri ziņo par nelikumīgajām akcizēto preču tirdzniecības vietām, jo tikai sadarbībā ar iedzīvotājiem iespējams efektīvāk cīnīties ar šo rūpalu.

Svarīgākais