Latvija joprojām ir pievilcīga investīcijām

© f64

Eiropas ietvaros Latvija joprojām ir pievilcīga investīcijām, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

"Eiropas iekšienē, manuprāt, mēs joprojām esam ļoti pievilcīgi, lai gan sasolīt lielu [investīciju] pieaugumu būtu muļķīgi," teica LIAA direktors, piebilstot, ka pārsvarā aģentūra koncentrējas uz investīciju piesaisti ražošanā.

Viņš arī atzīmēja, ka Eiropā kopumā investīciju apmērs samazinās, kamēr Latvijā ir pieaugums. "Eiropā krītas investīciju apjoms un bieži vien Latvija saņem neapmatotu kritiku (..) Savā ģeogrāfiskajā telpā Eiropas Savienībā mēs esam pievilcīgi," pauda LIAA vadītājs.

LIAA darbības mērķis ir sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju starptautiskajos tirgos, veicināt ārvalstu investīciju apmēra pieaugumu, īstenot tūrisma attīstības valsts politiku un valsts politiku inovācijas jomā.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais