Publicēs OECD pārskatu par izglītību

© scanpix

Šodien tiks publicēts Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ikgadējais ziņojums par izglītību "Education at a Glance 2016", aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Tas ir nozīmīgākais ziņojums par izglītības procesu kvalitāti 35 OECD dalībvalstīs un 11 organizācijas partnervalstīs. Dati par izglītības procesiem Latvijā ziņojumā pirmo reizi tika iekļauti 2014.gadā, taču šis ir pirmais ziņojums, kurā dati par Latviju tiek iekļauti jau kā par OECD dalībvalsti.

Ziņojuma informācija ir būtiska nacionālās izglītības sistēmas uzlabošanas darbā, pētniecībā, kā arī izglītības praktiķu darbā. Ziņojums ļauj OECD dalībvalstīm un partnervalstīm novērtēt savu izglītības sistēmu citu valstu kontekstā, kā arī izmantot ziņojuma datus efektīvas un sociāli taisnīgas izglītības politikas veidošanai.

Lai iepazīstinātu ar ziņojumu, OECD Izglītības un prasmju nodaļas direktors Andreass Šleihers šodien plkst.16 vadīs tiešsaistes semināru jeb vebināru. Tam var piereģistrēties jebkurš interesents, apmeklējot saiti "https://oecd1000.webex.com/oecd1000/onstage/g.php?MTID=e7a615ea374460104a84300a58f9d3ac4".

Latvijas dalību šajā un citos OECD izglītības pētījumos līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.